Somatics voor kinderen met special needs

Anat Baniel methode met Ness Ocsinberg
Feldenkrais methode met Bart Denys

Deze intensive is gericht op kinderen met special needs, waaronder autisme spectrum stoornissen, ADD/ADHD, cerebral palsy, hersenbeschadigingen, genetische afwijkingen, geboortebeperkingen, en ontwikkelingsstoornissen.

Elk kind krijgt twee ‘somatic’ sessies per dag gedurende drie opeenvolgende dagen.

Hoe werkt het?

Het brein organiseert al onze bewegingen, gedachten, gevoelens en handelingen. ‘Somatics’ methodes zoals de Anat Baniel en Feldenkrais methode gebruiken specifieke bewegingstechnieken om het brein te leren leren via het lichaam.

Op die manier maakt het brein nieuwe verbindingen en ontstaan nieuwe patronen, waardoor kinderen met special needs voorbij hun gewoonlijke beperkingen kunnen evolueren.

Deze ‘intensive’ kan resulteren in verbeterde fysieke, cognitieve, emotionele en creatieve prestaties. Daarnaast zien we vaak verbetering in slaap- en eetpatronen, ademhaling, zelfregulatie, makkelijker verbinden met anderen, verbeterde communicatiemogelijkheden, makkelijker omkunnen met gevoelens en gevoeligheden en een algemende verbetering van het totale functioneren.

De bedoeling is dat er een leerproces op gang wordt gebracht over langere tijd, toch zien we al subtiele en bij momenten specatculaire verschillen binnen de eerste paar sessies.

Het is onze ervaring dat gedurende korte tijd een grote input geven en je kind daarna de tijd geven om alles te integreren betere resultaten oplevert dan bvb één sessie per week.

Door wie?

Ness Ocsinberg is een Neuromovement – Anat Baniel Method (ABM) practitioner en werkt zowel met volwassenen als kinderen met special needs. Ze blijft zelf telkens weer verwonderd over de opzienbarende resultaten van deze manier van werken.

Ness is zelf ouder van een kind met special needs en ze is ook een erkende Montessori lerares. Ze gebruikt zachte beweging en spel om te communiceren met het brein van je kind zodat het de nodige informatie krijgt om te groeien en zichzelf beter te organiseren.

Ze maakt ook gebruik van de principes van het Son-Rise program, zeker als ze werkt met kinderen met autisme of ADHD.

Dit is een link naar haar website: neuroness.com

Bart Denys is kinesitherapeut en Feldenkrais practitioner. Bart werkt al meer dan 25 jaar met mensen met een brede waaier aan klachten. Hij is bijzonder gepassioneerd door het vermogen van het menselijk lichaam en kinderen in het bijzonder om zichzelf aan te passen, te leren en te genezen.

De manier waarop kinderen reageren op deze somatische methodes is een blijvende inspiratie om te blijven zoeken naar de meest optimale prikkels die elk kind nodig heeft om de volgende stap met meer gemak te kunnen zetten.

 

Praktisch

De eerstvolgende intensive vindt plaats op zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 november.

In totaal ontvangt elk kind 6 sessies – 2 sessies per dag gedurende 3 dagen. Het honorarium hiervoor bedraagt 480 euro. Een deel van de behandeling valt onder kinesitherapie – neem contact op met Bart voor meer info.

Bij de inplanning van de twee sessies per dag proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met jouw beschikbaarheid, maar we kunnen hierbij niks garanderen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang alle info over de lessen, workshops en trainingen.

Gelukt! Je bent ingeschreven

Too many subscribe attempts for this email address.

*
Bart Denys PhysioYoga gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden.