Somatic Freediving

Vrijduiken is thuiskomen.

Omhuld en gedragen door de oceaan.

Vrij van zwaarte(kracht).

Stil.

Verbonden met de natuur.

Vrijduiken is thuiskomen in het gevoel dat je leven goed is.

Poëzie, magie, ademloos…

 

Van zodra ik onder water ben verdwijnt de wereld en wordt het stil in mij.

Er is geen besef meer van tijd en ruimte. Alles wat overbodig is valt weg, mijn hartslag wordt langzaam, mijn lichaam ontspant diep. Ik geef me over aan het water, laat me vallen in het diepe en voel me volledig vrij. De omhelzing van de oceaan voelt geruststellend.

Als ik terug boven kom voelt het heerlijk om terug in te ademen, met een brede glimlach, blij, dankbaar en vol leven.

Vrijduiken is een vorm van yoga, is een sport, kan competitief zijn, maar het is vooral een manier van leven in verbinding met jezelf en de natuur.

Opleiding vrijduiken

CMAS – Nelos internationaal erkende vrijduikopleidingen.

Deze worden georganiseerd binnen een Nelos duikclub. Dit zijn zeer grondige opleidingen die je alle technische en veiligheidsaspecten van het vrijduiken stap voor stap bijbrengen. De opleidingen gebeuren in groep tijdens de wekelijkse trainingen in zwembad Lago olympia Brugge en tijdens duikexcursies naar Nemo 33 (Brussel), Duiktank (Zwevegem) en binnenkort ook naar Duinkerke. Jaarlijks wordt er ook een groepsstage georganiseerd in het buitenland. In 2019 reizen we naar Dahab.

De opleiding bestaat uit lespakketten voor alle niveaus. Inschaling vanuit andere federaties is mogelijk.

Ik ben de opleidingsverantwoordelijke vrijduiken binnen de Brugse Duikclub Barracuda waar ik deze opleiding als level 1 CMAS Freedive Instructor geef.

Coaching

Ondanks de juiste techniek komt elke vrijduiker op een bepaald moment één of meerdere grenzen tegen. Soms gaat het om techniek: de juiste ademhaling, voorbereiding, duiktechniek, houding, vinslag, klaartechniek,…  Vaak is het technisch probleem gekoppeld aan hoe je met jezelf omgaat, de mate waarin je kan ontspannen, hoe je denkt over jezelf, welke overtuigingen er in jou leven, enz.

De grootste verbruiker van zuurstof is onze hersenen: hoe meer we denken en hoe meer emoties er hieraan gekoppeld zijn, hoe sneller onze zuurstof op geraakt. Via coaching kan je leren om je mind en body op één lijn te krijgen. Dit zal niet enkel effect hebben op de kwaliteit van je vrijduiken, maar ook op de rest van je leven.

Door mijn jarenlange ervaring met lichaamswerk, somatische intelligentie, coaching en yoga ben ik heel goed in staat om je hierbij te begeleiden.

Mogelijkheden:

  • op afspraak per sessie
  • in overleg kunnen we een pakket samenstellen met zowel droge training als ‘in-water-sessions’
  • ‘in-water-sessions’ kunnen in Duiktank Zwevegem, in Duinkerke en in Siegburg (Dive for Life)
  • je kan een coachingweek volgen in Dahab (zie kolom hiernaast onder workshops)

Workshops

Op regelmatige tijdstippen organiseer ik workshops rond allerlei thema’s:

Daarnaast is er de mogelijkheid om coachingsweken te volgen in Dahab. Tijdens zo’n week werken we met maximum 3 deelnemers per coach zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht. We werken dan rond jouw specifieke vragen en uitdagingen. Dergelijke trainingsweek kan ook gekoppeld zijn aan een vrijduikopleiding.

Eerstvolgende data waarop ik in Dahab ben

  • mei/juni 2019
  • oktober/november 2019
  • februari/maart 2020
  • Je kan me ook contacteren voor een programma op maat

Privé opleiding vrijduiken

Ben je niet in de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de wekelijkse trainingen, of wil je liever je opleiding in Dahab – Egypte doen waar de watertemperaturen en duikomstandigheden het ganse jaar rond uitstekend zijn, dan kan je diezelfde opleiding ook individueel of in kleine groep volgen.
Dit kan enkel binnen het kader van een totaal coaching traject. Het behalen van een brevet houdt immers veel meer in dan het in staat zijn om naar een bepaalde diepte te duiken of een bepaalde tijd je adem te kunnen ophouden. Het gaat om de totale ervaring.