PhysioYoga Therapie voor de Wervelkolom

workshop bij Fityoga te Brugge

In deze workshop leer je hoe je de meest voorkomende disbalansen en klachten van de wervelkolom kan aanpakken met PhysioYoga Therapie. We overlopen klachten waaronder lumbago, arthrose, bulging, hernia, uitstralingspijnen, nekklachten, scoliose,… en er is ruim tijd voorzien om vragen te stellen. Na deze workshop zal je een beter inzicht hebben in de oorsprong van deze klachten en hoe je ze voor jezelf – of als je docent bent, voor je leerlingen – kan aanpakken met yoga.

We gaan aan de slag met eenvoudige PhysioYoga oefeningen die heel specifiek gericht zijn op herstel. Deze zijn bovendien een prima voorbereiding op yogahoudingen. Je zal met meer gemak in de juiste alignment terechtkomen, zodat yoga doen het effect krijgt waarvoor het oorspronkelijk bedoeld is.

Daarnaast werken we met Somatics. Om een duurzaam herstel te garanderen moeten we de primaire oorzaak aanpakken en deze is meestal terug te vinden in houdings- en bewegingspatronen. Met Somatics kan je je brein herprogrammeren via je lichaam. Typisch voor deze aanpak zijn trage, bewuste bewegingsexploraties. Achteraf voel je dat je lichaam meer ontspannen, open en vitaal is.

Na de workshop krijg je een maand gratis toegang tot zijn online video’s waarin de belangrijkste oefeningen van deze workshop terug te vinden zijn.

Voor wie is deze workshop?

• Heb je fysieke klachten en wil je er zelf iets aan doen? Schrijf je dan in en laat je begeleiden om je gezondheid weer in eigen handen te nemen.

• Heb je nog geen klachten maar wil je deze graag voorkomen? Hier vind je een compleet gamma aan oefeningen die je daarbij ondersteunen.

• Ben je nieuw in yoga? Dan is dit de best mogelijke start. Je leert hier eerst hoe je je spieren en gewrichten meer in evenwicht kan brengen. Daarna zal je de intentie achter de originele yogahoudingen beter begrijpen.

• Wie wel ervaring heeft met yoga zal ontdekken dat vele van de oefeningen hun oorsprong vinden in klassieke yoga-asana’s. Door deze oefeningen regelmatig te doen zal je merken dat je makkelijker, met meer kracht én ontspanning in de houdingen zal komen

Praktische informatie

Data: zaterdag 16 mei van 10 tot 17u
Locatie: Fityoga Brugge – Baron Ruzettelaan 292 – Brugge
Bijdrage: 75 euro – inclusief één maand toegang tot PhysioYoga online

Inschrijven vooraf is noodzakelijk via de website van Fityoga Brugge:
>> klik hier om naar de website te gaan

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}