PhysioYoga Online

Oefeningen en professioneel advies gedeeld in online videos
gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring als bewegingstherapeut en yoga-leraar

PhysioYoga online is een platform met instructie- en lesvideos. Deze videos dienen als ondersteuning om thuis zelf op een veilige manier aan yoga te kunnen doen. De idee hiervoor is ontstaan uit de ervaring dat vele van mijn klanten, zowel in mijn praktijk als in mijn yogalessen hier nood aan hebben. Vaak omdat ze op zichzelf en niet toe komen of zich onvoldoende details kunnen herinneren om de oefeningen goed te kunnen uitvoeren.

In de shop kan je kiezen tussen huren voor één maand of aanschaffen waarbij je levenslang toegang krijgt. Mocht dit platform ooit ophouden dan zal je de mogelijkheid krijgen om de aangekochte inhoud  te downloaden.

Heb je tijdens het oefenen vragen of ervaar je bepaalde problemen dan kan je via het Online Forum je vragen en ervaringen delen. Ik antwoord gewoonlijk binnen de paar dagen.

PhysioYoga Fundamentals

In de fundamentals reeks overlopen we in 9 video’s de verschillende delen van het lichaam.

Voor elk deel krijg je een aantal oefeningen die ik door de jaren heen heb ontwikkeld om de meest voorkomende disbalansen te verhelpen. De oefeningen van PhysioYoga Fundamentals zijn eenvoudig én zeer efficient – bovendien is ervaring met yoga niet nodig.

Je kan ofwel de volledige reeks huren/kopen ofwel kiezen welke aparte delen je wil huren.

PhysioYoga workshop

Dit is een volledige workshop die bestaat uit vier onderdelen:

 • 10 principes van PhysioYoga
 • flow door de myofasciale meridianen
 • flow door de deep front line
 • pranayama

Deze workshop werd opgenomen tijdens een yogaweek in Frandeux. De lessen zijn zo opgebouwd dat zowel beginners als gevorderden baat hebben bij de voorgestelde oefeningen en asana’s.

Je kan de volledige reeks aanschaffen zodat je levenslang toegang hebt ofwel kan je de workshops huren voor een maand.

Ontdek het volledige aanbod hieronder

Hieronder vind je heel wat meer info over de verschillende video’s die je kan huren of kopen bij PhysioYoga online.

Het eerste deel gaat over de Fundamentals serie, daaronder vind je info ivm de PhysioYoga Frandeux Workshop.

>> klik hier voor de Fundamentals serie

>> klik hier voor de Frandeux serie

PhysioYoga Fundamentals
Voor wie?

 • Heb je fysieke klachten en wil je er zelf iets aan doen? Schrijf je dan in en laat je begeleiden om je gezondheid weer in eigen handen te nemen.
 • Heb je nog geen klachten maar wil je gezond blijven? Hier vind je een compleet gamma aan oefeningen die je hierbij ondersteunen.
 • Ben je nieuw in yoga? Dan is dit de best mogelijke start. Je leert hier eerst hoe je je spieren en gewrichten meer in evenwicht kan brengen. Daarna zal je de intentie achter de originele yogahoudingen beter begrijpen.
 • Wie wel ervaring heeft met yoga zal merken dat vele van de oefeningen hun oorsprong vinden in klassieke yoga-asana’s. Door de oefeningen in deze reeksen regelmatig te doen zal je merken dat je makkelijker, met meer kracht én ontspanning in yoga houdingen zal komen.
;

Onderwerpen Fundamentals reeks

Elke video van de Fundamentals reeks gaat over een bepaald deel van je lichaam:

 1. Voet – onderbeen – knie
 2. Heupen en bekken
 3. Bekken en onderrug
 4. Core – buikspieren en rugspieren
 5. Ademhaling
 6. Borstkas
 7. Nek en schouders
 8. Schoudergewricht
 9. Elleboog – pols – hand
;

Nieuwsgierig naar wat je te zien krijgt?

Bekijk hieronder een aantal gratis introductie filmpjes. Zo kan je je een idee vormen van wat je kan verwachten.

Wil je alles zien?
Ga dan naar de shop en koop of huur de ganse reeks of het door jou gekozen deel.

Introductie tot PhysioYoga Fundamentals

In deze korte introductie krijg je inzicht in de 10 belangrijkste principes van PhysioYoga. Het is goed om deze video eerst te bekijken, je zal hierdoor de oefeningen beter begrijpen, waardoor het makkelijker wordt om ze correct en efficiënt uit te voeren.

PhysioYoga Fundamentals voor bekken en onderrug

Van alle aandoeningen die zorgen voor afwezigheid op het werk is 45% in verband te brengen met rugklachten. In PhysioYoga gaan we specifiek oefenen met behoud van de natuurlijke krommingen van de wervelkolom en het versterken van alle spieren rondom de wervelkolom om een beter en meer duurzaam resultaat te bereiken.

PhysioYoga Fundamentals voor sterke en stabiele knieën

Oefeningen voor de meest voorkomende knieklachten waaronder instabiliteit, pijn aan de binnenzijde of voorzijde van de knie en pijn in het gewricht zelf. Verder gaan de oefeningen je ook meer stabiliteit geven omdat je meer en meer controle gaat krijgen over de positie van je knie in alle houdingen.

PhysioYoga Fundamentals voor heupen en bekken

De meest voorkomende klachten in het heupgewricht zijn pijn in de lies en binnenkant van het dijbeen, pijn aan de buitenzijde van de heup en een gevoel van stijfheid. In deze reeks vind je naast oefeningen om je meer bewust te worden van de bewegingsmogelijkheden van je heupen vooral oefeningen om het heupgewricht terug in balans te brengen.

PhysioYoga Fundamentals voor een sterke core

Een sterke core betekent dat alle spieren in dit gebied rondomrond sterk en in balans zijn (voor – achter – opzij) zodat ze als een letterlijk corset functioneren. Het versterken van je core is van belang voor het beveiligen van je (onderrug) maar zorgt er ook voor dat je ganse lichaam beter gaat functioneren. Je core is eigenlijk een steunpunt voor al je bewegingen. Als je ergens kracht wil ontwikkelen in de ledematen, dan moet die kracht eigenlijk uit je core komen en doorheen je lichaam geleid worden naar waar het nodig is.

PhysioYoga Fundamentals voor een gezonde ademhaling

Ademhaling is één van de belangrijkste bronnen van energie: het voert zuurstof aan zodat onze celstofwisseling kan ‘branden’ en het elimineert de afvalstoffen van dit verbrandingsproces onder de vorm van koolstofdioxide. Zonder adem is geen leven mogelijk. Bovendien is ademen één van de belangrijkste manieren om het natuurlijke ritme van je lichaam te herstellen.

PhysioYoga Fundamentals voor bovenrug en borstkas

Door onze cultuur van staand en zittend werken met te weinig afwisseling in onze bewegingspatronen komt er vaak heel wat druk op de borstkas. Stijfheid van deze zone komt heel vaak voor en zorgt voor een algemeen gevoel van minder energie/vitaliteit, houterigheid en stijfheid in de beweging van gans het lichaam.

PhysioYoga Fundamentals voor nek en schouders

Nekklachten vormen zo’n 45% van de klachten die zorgen voor afwezigheid op het werk. Nekpijn straalt dikwijls uit naar de schouders en de armen en kan heel vervelend en stresserend zijn. Je vindt hier oefeningen om de nek te ontspannen en versterken, en de schourders en armen te bevrijden.

PhysioYoga Fundamentals voor het schoudergewricht

Gewoonlijk zijn we geneigd om de schouders naar voor en binnen te laten bewegen, en dit vaak gecombineerd met een voorovergebogen romp. Hierdoor zullen de structuren aan de voorzijde van de schouder eerder verkorten en de structuren aan de achterzijde van de schouder eerder verzwakken.

De oefeningen in deze reeks hebben als doel deze tendens tegen te gaan en meer balans te brengen in de spieren rond het schoudergewricht. Dit zal zowel de stabiliteit als de beweeglijkheid ten goede komen.

PhysioYoga Fundamentals voor elleboog, pols en hand

Onze handen zijn ingenieuze werktuigen. We kunnen er heel fijn en delicaat werk mee verrichten, maar ze kunnen ook heel wat kracht ontwikkelen. Hierdoor zijn ze ook kwetsbaar voor overbelasting en chronische ontstekingen. In deze reeks vind je oefeningen voor meer kracht en balans in zowel de onderarm, pols als vingers.

Gratis video vlog

Ik maak regelmatig een inspirerende video die GRATIS ter beschikking komt via mijn blog zodat mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten delen in de wijsheid en mogelijkheden van yoga nu al werkelijkheid wordt!

Forum

Via het online forum kan je ook zonder je te registeren een kijkje nemen naar de verschillende vragen en antwoorden.

Wil je graag zelf een vraag stellen of een ervaring delen dan kan je je gratis registreren.

PhysioYoga “Frandeux” workshop

Dit is een reeks voor wie meer diepgaand wil kennis maken met de kracht en waarde van PhysioYoga.  Er zijn vier aparte lessen die samen één geheel vormen:

* De 10 basisprincipes van PhysioYoga
* Een flow doorheen de myofasciale meridianen
* Een flow doorheen de Deep Front Line
* Een pranayama reeks

 

"

Lees hieronder meer over de inhoud van de workshops

PhysioYoga Frandeux serie van 4 lessen – 1 maand

12,00 incl. BTW

PhysioYoga Frandeux serie van 4 lessen – lifetime access

22,00 incl. BTW

De 10 basisprincipes van PhysioYoga

PhysioYoga is bijzonder omdat het de eeuwenoude principes uit yoga vertaalt naar het westen, zodat we er het maximum kunnen uithalen op alle vlakken.

Diepgaande analyse van de yogahoudingen samen met inzicht in de meest moderne bevindingen van anatomie, fysiologie en kinesitherapie, resulteren in een intelligent systeem van oefeningen en aangepaste yogahoudingen die het potentieel hebben om je lichaam en je geest weer meer in balans te brengen.

In deze reeks krijg je de basisprincipes mee die aan de grondslag liggen van PhysioYoga die toepasbaar zijn op alle andere yogastijlen.

Myofasciale Meridianen

Dit is een volledige yogales waarin we via yogahoudingen en aangepaste oefeningen kennis maken met de myofasciale meridianen zoals die beschreven zijn door Tom Myers.

Dit biedt een uniek inzicht in het lichaam en hoe alle delen met elkaar verbonden zijn via het bindweefsel; Je ontdekt ook hoe intelligent yogahoudingen eigenlijk zijn opgebouwd.

De vele aangepaste houdingen en oefeningen zijn typisch voor PhysioYoga. Vele klassieke yogahoudingen zijn voor heel wat mensen te complex om correct en veilig uit te voeren. Deze oefeningen halen de essentie uit de klassieke houdingen en zijn aangepast aan de westerse mens.

Deze yogales biedt een verfrissende kijk op yoga. De eeuwenoude wijsheid en moderne wetenschap gaan hierbij hand in hand.

De Deep Front Line

De Deep Front Line is eigenlijk de belangrijkste myofasciale lijn die doorheen het centrum van ons lichaam loopt.

Spanning in de DFL leidt vaak tot chronische en onverklaarbare klachten.
Dit is een yogales met houdingen en voorbereidende oefeningen om de spanning uit alle delen van deze myofasciale lijn te leren loslaten. Dit heeft een diepgaand effect op zowel fysiek als psycho-emotioneel welzijn.

Fysiek zal je je energieker en meer wakker voelen, emotioneel stabieler en mentaal meer helder. Dit is een ideale reeks om diepgaande spanningen te bevrijden.

Pranayama

De manier waarop we ademen en de aandacht die we eraan besteden is wat het verschil maakt tussen yoga en fitness.

Met de heldere aanpak van PhysioYoga bewegen we stap voor stap doorheen de fundamenten van pranayama. Wie pas begint met yoga zal snel inzicht krijgen in hoe pranayama de rest van je yoga- en meditatiepraktijk kan ondersteunen en wie al meer ervaring heeft zal een rijkdom aan details ontdekken die je praktijk zullen verdiepen.

Een ideale les om je dag mee te starten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang alle info over de lessen, workshops en trainingen.

Gelukt! Je bent ingeschreven

Too many subscribe attempts for this email address.

*
Bart Denys PhysioYoga gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden.