PhysioYoga Fundamentals

Voor wie?

 • Heb je fysieke klachten en wil je er zelf iets aan doen? Schrijf je dan in en laat je begeleiden om je gezondheid weer in eigen handen te nemen.
 • Heb je nog geen klachten maar wil je gezond blijven? Hier vind je een compleet gamma aan oefeningen die je hierbij ondersteunen.
 • Ben je nieuw in yoga? Dan is dit de best mogelijke start. Je leert hier eerst hoe je je spieren en gewrichten meer in evenwicht kan brengen. Daarna zal je de intentie achter de originele yogahoudingen beter begrijpen.
 • Wie wel ervaring heeft met yoga zal merken dat vele van de oefeningen hun oorsprong vinden in klassieke yoga-asana’s. Door de oefeningen in deze reeksen regelmatig te doen zal je merken dat je makkelijker, met meer kracht én ontspanning in yoga houdingen zal komen.
;

Onderwerpen Fundamentals reeks

Elke video van de Fundamentals reeks gaat over een bepaald deel van je lichaam:

 1. Voet – onderbeen – knie
 2. Heupen en bekken
 3. Bekken en onderrug
 4. Core – buikspieren en rugspieren
 5. Ademhaling
 6. Borstkas
 7. Nek en schouders
 8. Schoudergewricht
 9. Elleboog – pols – hand
;

Nieuwsgierig naar wat je te zien krijgt?

Bekijk hieronder een aantal gratis introductie filmpjes. Zo kan je je een idee vormen van wat je kan verwachten.

Wil je alles zien?
Ga dan naar de shop en koop of huur de ganse reeks of het door jou gekozen deel.

Introductie tot PhysioYoga Fundamentals

In deze korte introductie krijg je inzicht in de 10 belangrijkste principes van PhysioYoga. Het is goed om deze video eerst te bekijken, je zal hierdoor de oefeningen beter begrijpen, waardoor het makkelijker wordt om ze correct en efficiënt uit te voeren.

Koop of huur de ganse reeks

klik op de foto om aan je winkelkarretje toe te voegen

PhysioYoga Fundamentals voor bekken en onderrug

Van alle aandoeningen die zorgen voor afwezigheid op het werk is 45% in verband te brengen met rugklachten. In PhysioYoga gaan we specifiek oefenen met behoud van de natuurlijke krommingen van de wervelkolom en het versterken van alle spieren rondom de wervelkolom om een beter en meer duurzaam resultaat te bereiken.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor sterke en stabiele knieën

Oefeningen voor de meest voorkomende knieklachten waaronder instabiliteit, pijn aan de binnenzijde of voorzijde van de knie en pijn in het gewricht zelf. Verder gaan de oefeningen je ook meer stabiliteit geven omdat je meer en meer controle gaat krijgen over de positie van je knie in alle houdingen.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor heupen en bekken

De meest voorkomende klachten in het heupgewricht zijn pijn in de lies en binnenkant van het dijbeen, pijn aan de buitenzijde van de heup en een gevoel van stijfheid. In deze reeks vind je naast oefeningen om je meer bewust te worden van de bewegingsmogelijkheden van je heupen vooral oefeningen om het heupgewricht terug in balans te brengen.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor een sterke core

Een sterke core betekent dat alle spieren in dit gebied rondomrond sterk en in balans zijn (voor – achter – opzij) zodat ze als een letterlijk corset functioneren. Het versterken van je core is van belang voor het beveiligen van je (onderrug) maar zorgt er ook voor dat je ganse lichaam beter gaat functioneren. Je core is eigenlijk een steunpunt voor al je bewegingen. Als je ergens kracht wil ontwikkelen in de ledematen, dan moet die kracht eigenlijk uit je core komen en doorheen je lichaam geleid worden naar waar het nodig is.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor een gezonde ademhaling

Ademhaling is één van de belangrijkste bronnen van energie: het voert zuurstof aan zodat onze celstofwisseling kan ‘branden’ en het elimineert de afvalstoffen van dit verbrandingsproces onder de vorm van koolstofdioxide. Zonder adem is geen leven mogelijk. Bovendien is ademen één van de belangrijkste manieren om het natuurlijke ritme van je lichaam te herstellen.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor bovenrug en borstkas

Door onze cultuur van staand en zittend werken met te weinig afwisseling in onze bewegingspatronen komt er vaak heel wat druk op de borstkas. Stijfheid van deze zone komt heel vaak voor en zorgt voor een algemeen gevoel van minder energie/vitaliteit, houterigheid en stijfheid in de beweging van gans het lichaam.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor nek en schouders

Nekklachten vormen zo’n 45% van de klachten die zorgen voor afwezigheid op het werk. Nekpijn straalt dikwijls uit naar de schouders en de armen en kan heel vervelend en stresserend zijn. Je vindt hier oefeningen om de nek te ontspannen en versterken, en de schourders en armen te bevrijden.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor het schoudergewricht

Gewoonlijk zijn we geneigd om de schouders naar voor en binnen te laten bewegen, en dit vaak gecombineerd met een voorovergebogen romp. Hierdoor zullen de structuren aan de voorzijde van de schouder eerder verkorten en de structuren aan de achterzijde van de schouder eerder verzwakken.

De oefeningen in deze reeks hebben als doel deze tendens tegen te gaan en meer balans te brengen in de spieren rond het schoudergewricht. Dit zal zowel de stabiliteit als de beweeglijkheid ten goede komen.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

PhysioYoga Fundamentals voor elleboog, pols en hand

Onze handen zijn ingenieuze werktuigen. We kunnen er heel fijn en delicaat werk mee verrichten, maar ze kunnen ook heel wat kracht ontwikkelen. Hierdoor zijn ze ook kwetsbaar voor overbelasting en chronische ontstekingen. In deze reeks vind je oefeningen voor meer kracht en balans in zowel de onderarm, pols als vingers.

Voeg toe aan je winkelkarretje door op de foto te klikken 🙂

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}