Kinesi- en Bewegings-Therapie

Dit is een gespecialiseerd behandeltraject waarin Bart in eerste instantie je fysieke klachten aanpakt. Hierbij gaat hij op zoek naar de werkelijke oorzaak. Indien nodig en op vraag kijkt Bart ook dieper naar de eventuele psycho-emotionele factoren die een rol spelen.

Voor een blijvend effect van de behandeling krijg je oefeningen mee om thuis zelf te doen. Deze oefeningen kunnen opgenomen worden op je telefoon, of je kan je laten ondersteunen door de online video’s van PhysioYoga Fundamentals.

Check voor je een afspraak maakt de algemene voorwaarden en tarieven.

Daar waar de gemiddelde standaardbehandeling eindigt is waar Bart nog maar begint. Hij gaat op zoek naar de werkelijke oorzaak en ondersteunt me om mijn gezondheid met succes in eigen handen te nemen.

M.V.

Bart Denys

Bart Denys

Bewegingstherapeut - kine - bewegingsdocent

Bart heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen en wordt wel eens ‘lichaamsfluisteraar’ genoemd. Hij heeft zich als Bewegingstherapeut gespecialiseerd in klachten van de wervelkolom, de onderrug, de nek, schouders en ellebogen.

Hij begeleidt mensen met burn-out en stressgerelateerde klachten.

Via Somatics werkt hij met kinderen met ontwikkelingsstoornissen.

;

Het BewegingsTherapie Traject

  1. We starten met een analyse van je situatie en je klachten of vraag. We doen hierbij ook een volledige screening van je lichaam, je conditie en je algemene gezondheid.
  2. Daarna gaan we op zoek naar de primaire oorzaak van je klachten. Waar nodig kijken we ook naar de psycho-emotionele factoren die een rol kunnen spelen, maar de aanpak blijft voornamelijk fysiek.
  3. Daarnaast is het nodig om de “software” aan te pakken en het zenuwstelsel te herprogrammeren zodat je manier van bewegen meer efficient wordt en het genezingsproces ondersteunt.
  4. Bovendien is het belangrijk dat je zelf actief deelneemt aan dit proces. Iedereen krijgt oefeningen en opdrachten mee. Dit proces wordt ondersteund met online materiaal en persoonlijke video’s van de oefeningen.
  5. Wie herstel duurzaam wil maken blijft actief via de wekelijkse PhysioYoga lessen of het online platform.