Overmatige suikerconsumptie is een veel groter gezondheidsprobleem dan algemeen erkend wordt.

Via mijn yoga leraar – Robert Boustany – www.pralayayoga.com kwam ik bij de video’s en website van Robert Lustig. Hij is kinderarts en endocrienoloog en doet bijzonder werk met obese kinderen. Hij en zijn team doen onderzoek naar de achterliggende mechanismes van zwaarlijvigheid, diabetes en metabool syndroom.

Dit metabool syndroom is iets wat heel veel mensen aanbelangt en ook voor een zeer brede waaier van klachten zorgt: verstoring van organen door ectopische vetafzetting, ontstekingsverschijnselen, insuline resistentie, type II diabetes, leverdysfunctie, niet alcohol gerelateerde levercirrose, harte en bloedvatstoornissen waaronder aderverkalking, hoge bloeddruk, hartproblemen, degeneratieve gewrichtsklachten tgv chronische ontstekingen. Bij dit alles speelt de extra inname van suiker, en met name fructose een hoofdrol. Fructose is terug te vinden in fruit en in alle gerechten/bereidingen met toegevoegde suikers.

In dit  laatste wringt het schoentje: niemand heeft door hoeveel suiker we zo binnen krijgen. Bovendien is de voedingsindustrie bijzonder vindingrijk, er zijn meer dan verschillende benamingen hiervoor.

In deze video deel ik mijn eigen ervaring: al sinds mijn jeugd ben ik een ‘Cookie Monster’, maar het leek me niet te deren. Het is ook niet aan me te zien dat ik graag koekjes en suiker eet, ik ben eerder slank.

Ondanks yoga en meditatie, en een vrij gezonde levensstijl (behalve die koekjes dan) had ik last van hoge bloeddruk.

Daar waar artsen me steeds weer adviseerden om minder zout te eten blijkt suiker de werkelijke boosdoener.

Ik eet nu al enkele maanden geen of nauwelijks toegevoegde suikers en mijn bloeddruk is terug normaal, en ik voel me nog vitaler dan voorheen.

 

Meer wetenschappelijke info en details kan je makkelijk terugvinden via de website van Dr. Robert Lustig: https://robertlustig.com

Heb je vragen, of zijn er onderwerpen waar je meer over wil horen? Laat mij dat dan weten, ofwel via een comment onderaan deze video, ofwel via mail.

Vind je dit een waardevol project? Dan kan je me steunen door:
* dit project met anderen te delen
* een afspraak te maken (online of IRL)
* een online product aan te schaffen >>> klik hier
* een donatie te doen >>> klik hier