PhysioYoga Brugge

Physio Yoga Level 1 - basic alignment

In deze avondreeks leer je hoe je je lichaam en jezelf meer 'in lijn' kan brengen.

Fysiek betekent dit dat je leert hoe de biomechanica van je lichaam werkt en hoe je die inzichten kan toepassen in voorbereidende oefeningen en op eenvoudige asana's. Daarnaast overlopen we de meest voorkomende 'disbalansen'. Door de manier waarop we leven in het westen zijn er een aantal tendensen of algemeen geldende 'verkeerde' gewoontes. Je leert hoe je deze tendensen kan omkeren en je lichaam als het ware kan 'resetten' zodat het op een meer efficiënte en neutrale manier functioneert.

Dankzij meer fysieke 'alignment' kan je lichaam meer ontspannen en is het makkelijker om meer energie/prana te laten stromen. Dit geeft je letterlijk meer bruikbare energie en levenskracht, maar ook meer innerlijke kracht om bvb om te gaan met de stress van het dagelijkse leven. Om dit proces te versterken is er tijdens elke les ook een gedeelte pranayama en meditatie.

Tenslotte ontstaat er ook op emotioneel en mentaal vlak meer alignment. Doorheen de verschillende oefeningen die met aandacht worden uitgevoerd leer je hoe body, mind en spirit beter kunnen samen werken. In deze tijden is dit geen overbodige luxe 🙂

les 1 - de wervelkolom verlengen in haar natuurlijke krommingen
les 2 - de kracht in voeten, benen en bekkengebied
les 3 - stabiele schouders en open borstkas
les 4 - echte core-kracht, balans in buik- en rugspieren
les 5 - nek, schouders en armen laten samenwerken
les 6 - body, mind en spirit

Dit overzicht van de lessen is slechts een richtingsaanwijzer.
We gaan ook echt aan de slag met wat jouw lichaam nodig heeft om meer in alignment te komen

Praktische informatie:

Data: dinsdag 13 en 20 februari, 6, 13, 20 en 27 maart 2018 van 19u30 tot 21u00
Locatie: Inner Source - Stationstraat 41 - 8020 Oostkamp
Bijdrage: 70 €
Inschrijven vooraf is noodzakelijk door me een mail te sturen en 70 € over te schrijven op BE52 9796 1378 7309 met vermelding van je naam en 'physioyoga-alignment' ten laatste tegen vrijdag 9 februari 2018 - min 10 en max 20 deelnemers om voldoende individuele begeleiding mogelijk te maken.

Physio Yoga

De traditionele yoga-houdingen zitten geniaal in elkaar maar het gemiddelde westerse (gestresseerde) lichaam heeft ben.  Gebaseerd op mijn kennis van anatomie en biomechanica en een sterk ontwikkeld lichaamsbesef ontwikkelde ik specifieke voorbereidende oefeningen en aangepaste houdingen. In combinatie met de traditionele asana's kom je meer in balans en krijg je een soepel, sterk en vitaal lichaam. Je zal makkelijker kunnen ontspannen, je hart zal zachter worden en je denken stiller.

In mijn begeleiding besteed ik de nodige aandacht aan een veilige en gezonde beoefening. Het is belangrijk de oefeningen en houdingen correct uit te voeren en waar nodig aan te passen aan jouw specifieke noden.

Wie al langer yoga doet zal ontdekken dat de aangeboden oefeningen je meer inzicht geven in hoe je lijf werkt, in hoe je zonder forceren of jezelf te kwetsen dieper in houdingen kan komen en in hoe je yoga kan toepassen om zowel je lichaam als je geest meer in evenwicht te brengen.

Voor mensen uit andere disciplines waarbij het lichaam een cruciale rol speelt (zoals dans, oosterse krijgskunsten, muziek, theater, sport,…) is deze yoga-vorm bijzonder geschikt. Je leert er wat je lijf nodig heeft om in balans te blijven, zodat je met nog meer plezier kan doen wat je graag doet.

Je bent van harte welkom,

Bart
kinesitherapeut - yoga-docent - freediver

test
test
test

yoga is ademen

Adem is leven. We ademen zo'n 30.000 keer per dag. Yoga geeft jou en je leven opnieuw adem. Je bewuste adem brengt je meer ontspanning, helderheid, levenskracht en stilte.

yoga is eenheid

voorbij alle contrasten en tegenstellingen kan yoga je bij de ervaring van één zijn brengen zowel in je lichaam als in je geest

yoga is liefde

de yoga-mat is een mini-wereld waarop je kan oefenen
om vol liefde en mededogen te zijn
bij het voelen van zowel je kracht als je kwetsbaarheid
je hart opent zich kwetsbaar voor meer leven en liefde

Yoga is beweging

Bewegen doorheen de asana's (yoga-houdingen) biedt jou en je lijf een stimulerende en helende variatie van impulsen aan waardoor je meer in balans komt.

yoga is meditatie

focus
aandacht
helderheid
stilte

yoga

is niks van alles wat hierboven staat
het is een weg om jezelf en de wereld te ontdekken
om te ontdekken hoe het leven voor jou werkt

yoga is

wat je er zelf van maakt
en ik begeleid je graag op die weg
door mijn weg met jou te delen

yoga is verbinding

tussen in- en uitademen
inspanning en ontspanning
voelen en denken
hart en ziel

yoga is therapie

De meest moderne inzichten in anatomie bevestigen de eeuwenoude intelligentie in yoga-houdingen. Door ze op de juiste manier in te zetten wordt yoga een high-tech oefentherapie die heel wat fysieke kwalen kan verhelpen. En de invloed ervan rijkt heel wat verder dan enkel het fysieke.

yoga is dansen

met alles wat het leven je brengt