yoga in brugge


test

Physio Yoga Level 1 - basisreeks

In deze korte opleiding leer je een basisreeks van yoga-houdingen en voorbereidende oefeningen die je lichaam ondersteunen om in balans te blijven.

les 1 - aanleren van de ganse reeks met duidelijke uitleg bij elke houding/oefening
les 2 - basisreeks met aandacht voor persoonlijke aanpassingen - waar nodig leer je werken met blokjes/riemen/krukjes/kussens
les 3 - basisreeks met accent op heup-openers en verlengen van de wervelkolom
les 4 - basisreeks met accent op schouder-openers en openen van het hart
les 5 - aanleren korte basisreeksen van 20 min en van 40 minuten
les 6 - basisreeks met accent op ademhaling en ontspanning

De bedoeling is dat je achteraf zelf deze reeksen kan beoefenen op een veilige en verantwoorde manier.
Ter ondersteuning krijg je ook een syllabus waarin de oefeningen en houdingen terug te vinden zijn.
De lessen worden ook op video gezet en je krijgt na de reeks online toegang hiertoe.

Praktische informatie:

Data: dinsdag 7, 14, 21 en 28 november, 5 en 12 december 2017 van 19u30 tot 21u00
Locatie: Pure Senses yogaruimte - Titecastraat 98 - 8200 St-Michiels Brugge
Bijdrage: 70 € - inclusief syllabus
Inschrijven vooraf is noodzakelijk door me een mail te sturen en 70 € over te schrijven op BE52 9796 1378 7309 met vermelding van je naam en basisreeks yoga ten laatste tegen maandag 30 oktober - min 10 en max 20 deelnemers om voldoende individuele begeleiding mogelijk te maken.

Pranayama en koudetraining voor meer vitaliteit

Ons lichaam is tot zoveel meer in staat. De wijsheid van de natuur is ook in jou aan het werk. Koude is één manier om het volle potentieel van die natuur in jou wakker te maken.

Je lichaam bloot stellen aan koudere temperaturen gecombineerd met specifieke ademtechnieken en meditatie (pranayama) creëert fysiologische reacties met meer energie, een grotere vitaliteit en een sterkere immuniteit tot gevolg.

Mijn grootvader wist dit al en maakte elke dag zijn borst nat met koud water 🙂

Tijdens deze reeks krijg je alle nodige informatie en persoonlijke caoching om toegang te krijgen tot deze kracht. Het is een gradueel proces waarbij je lichaam zich stap voor stap aanpast zonder dat we ook maar iets forceren. De 'koude' hoeft dus niet extreem te zijn om resultaat te boeken.

Je zal merken dat je lichaam en geest elke week sterker worden.

Praktische informatie:

Data: vrijdag 10, 17 en 24 november, 1 en 15 december 2017 van 19u30 tot 21u00
Locatie:
10/11 - 17/11 - 24/11 bij Pure Senses yogaruimte - Titecastraat 98 - 8200 St-Michiels Brugge
1/12 in Speelmansrei 21 - 8000 Brugge
15/12 thv zeilclub De Windhaan in De Haan
Bijdrage: 70 €
Inschrijven vooraf is noodzakelijk door me een mail te sturen en 70 € over te schrijven op BE52 9796 1378 7309 met vermelding van je naam en basisreeks yoga ten laatste tegen maandag 30 oktober - min 8 en max 12 deelnemers om voldoende individuele begeleiding mogelijk te maken.

Physio Yoga

De traditionele yoga-houdingen zitten geniaal in elkaar maar het gemiddelde westerse (gestresseerde) lichaam heeft ben.  Gebaseerd op mijn kennis van anatomie en biomechanica en een sterk ontwikkeld lichaamsbesef ontwikkelde ik specifieke voorbereidende oefeningen en aangepaste houdingen. In combinatie met de traditionele asana's kom je meer in balans en krijg je een soepel, sterk en vitaal lichaam. Je zal makkelijker kunnen ontspannen, je hart zal zachter worden en je denken stiller.

In mijn begeleiding besteed ik de nodige aandacht aan een veilige en gezonde beoefening. Het is belangrijk de oefeningen en houdingen correct uit te voeren en waar nodig aan te passen aan jouw specifieke noden.

Wie al langer yoga doet zal ontdekken dat de aangeboden oefeningen je meer inzicht geven in hoe je lijf werkt, in hoe je zonder forceren of jezelf te kwetsen dieper in houdingen kan komen en in hoe je yoga kan toepassen om zowel je lichaam als je geest meer in evenwicht te brengen.

Voor mensen uit andere disciplines waarbij het lichaam een cruciale rol speelt (zoals dans, oosterse krijgskunsten, muziek, theater, sport,…) is deze yoga-vorm bijzonder geschikt. Je leert er wat je lijf nodig heeft om in balans te blijven, zodat je met nog meer plezier kan doen wat je graag doet.

Je bent van harte welkom,

Bart
kinesitherapeut - yoga-docent - freediver

test
test
test

yoga is ademen

Adem is leven. We ademen zo'n 30.000 keer per dag. Yoga geeft jou en je leven opnieuw adem. Je bewuste adem brengt je meer ontspanning, helderheid, levenskracht en stilte.

yoga is eenheid

voorbij alle contrasten en tegenstellingen kan yoga je bij de ervaring van één zijn brengen zowel in je lichaam als in je geest

yoga is liefde

de yoga-mat is een mini-wereld waarop je kan oefenen
om vol liefde en mededogen te zijn
bij het voelen van zowel je kracht als je kwetsbaarheid
je hart opent zich kwetsbaar voor meer leven en liefde

Yoga is beweging

Bewegen doorheen de asana's (yoga-houdingen) biedt jou en je lijf een stimulerende en helende variatie van impulsen aan waardoor je meer in balans komt.

yoga is meditatie

focus
aandacht
helderheid
stilte

yoga

is niks van alles wat hierboven staat
het is een weg om jezelf en de wereld te ontdekken
om te ontdekken hoe het leven voor jou werkt

yoga is

wat je er zelf van maakt
en ik begeleid je graag op die weg
door mijn weg met jou te delen

yoga is verbinding

tussen in- en uitademen
inspanning en ontspanning
voelen en denken
hart en ziel

yoga is therapie

De meest moderne inzichten in anatomie bevestigen de eeuwenoude intelligentie in yoga-houdingen. Door ze op de juiste manier in te zetten wordt yoga een high-tech oefentherapie die heel wat fysieke kwalen kan verhelpen. En de invloed ervan rijkt heel wat verder dan enkel het fysieke.

yoga is dansen

met alles wat het leven je brengt