kine, massage en lichaamswerk

Tijdens een eerste sessie onderzoek ik op welke manier we de disbalans die aan de basis ligt van je vraag of klacht het best kunnen aanpakken. Daarna gebruik ik verschillende vormen van lichaamswerk waaronder massage, manuele therapie, manipulaties, diepe weefsel technieken, orgaanmassage, acupressuur, feldenkrais, oefentherapie en ontspanning.

Het doel van elke behandeling is om alle delen van je lichaam zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Net zoals een instrument na het stemmen opnieuw harmonieus klinkt, functioneert je lichaam weer efficiënter en voel je je beter.

In de praktijk verloopt een sessie als volgt:
na een kort informatief gesprek doe ik een functioneel onderzoek om de vorderingen die je maakt bij te houden en de behandeling waar nodig aan te passen. Met massage en manipulaties geef ik impulsen aan je lichaam zodat pijn en spanning kunnen oplossen en je lichaam zich makkelijker herstelt. Met mijn handen en met specifieke oefeningen ‘herprogrammeer’ ik je manier van bewegen zodat het effect van de behandeling een blijvend karakter krijgt. Als ik masseer kan je kiezen of ik dat rechtstreeks op je huid doe of bovenop je kleren.

Na een sessie voel je je meteen meer ontspannen, vrij, soepel en in balans.

Indicaties:
Je kan bij me terecht
met fysieke klachten zoals rugklachten, nekklachten, scoliose, uitstralingspijnen, whiplash, RSI, tenniselleboog, muisarm, carpaal tunnel syndroom, achillespeesproblemen, hielspoor, pijn, stijfheid, arthrose en arthritis, bekkeninstabiliteit, sportblessures,…
met gezondheidsklachten zoals fibromyalgie, vermoeidheid, stress, burn-out, weinig energie, hyperventilatie, hoofdpijn, astma,…
voor begeleiding en coaching van atleten, recreatieve sporters en podiumkunstenaars

Je kan kiezen voor een sessie van een half uur of een uur
> een overzicht van de tarieven en de mogelijke terugbetaling door je ziekenkas